De Compagnie

Carré Curieux, Cirque Vivant ! is een van de emblematische gezelschappen in het huidige Belgische circuslandschap.

Opgericht in 2007 door vier jonge kunstenaars (Luca Aeschlimann, Vladimir Couprie, Gert De Cooman, Kenzo Tokuoka), “jongens” met totaal verschillende achtergronden, allemaal afgestudeerd aan de École Supérieure des Arts du Cirque (E.S.A.C) in Brussel (België). Het bedrijf heeft nu internationale faam verworven en toert over de hele wereld (Europa, Zwitserland, Canada, China, Rusland, Peru, Chili, Japan, Korea, Reunion Island…).

Ons motto: “Als ik werk, ben ik serieus als een kind dat speelt.” Picasso

We voelen een diepe behoefte om circusvormen te creëren die een alternatieve visie bieden op onze manier van leven, van communicatie, door middel van opnieuw uitgevonden disciplines.

Onze shows zijn gevuld met magische illusies en ongewone verschijningen, maar blijven erg gehecht aan een zekere eenvoud, nabijheid tot het publiek… En altijd getint met een onverzadigbare ironie!

Binnen, onder de tent, op straat of zelfs in kerken, Carré Curieux, Cirque Vivant ! is een veelzijdig gezelschap met een gemeenschappelijk doel: originele circuswerken componeren zonder vormbeperkingen, zonder onze eerste zorg te vergeten: creëren met en voor mensen.

Eenvoud, diversiteit… Laten we “nieuwsgierig” zijn!

Het bedrijf Carré Curieux, Cirque Vivant! wordt momenteel mede geregisseerd door Vladimir Couprie en Pedro Miguel Silva.
Alba onze wolf-vriend is een associate artist.
Het bedrijf Carré Curieux, Cirque Vivant! is een bedrijf verbonden aan het Théâtre de liège tot 2022…
Het bedrijf Carré Curieux, Cirque Vivant! (hedendaags circus van België) wordt op contractbasis geprogrammeerd en gesubsidieerd door het Ministerie van de Franse Gemeenschap van België / Federatie Wallonië-Brussel, Algemene Directie Cultuur, Algemene Afdeling Podiumkunsten, Afdeling Circus, Kermiskunst en de straat.
Het bedrijf Carré Curieux, Cirque Vivant! krijgt occasionele steun van Wallonie Bruxelles International (WBI) en Wallonie-Bruxelles Théâtre/Danse (WBTD).
Het bedrijf Carré Curieux, Cirque Vivant! heeft steun gekregen van de Nationale Loterij voor de ontwikkeling van haar projecten.
Onze creaties (shows) zijn geregistreerd bij The Society of Dramatic Authors and Composers (SACD).
The Carré Curieux Company, Levend Circus! is lid van Aires Libres a.s.b.l. Advisering van straatkunsten, circuskunsten en kermiskunsten.